TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWAT

Monday 13 October 2008

Ubah Sebelum Padah !


Salam sejahtera

Beberapa minggu ini pemimpin-pemimpin Umno sibuk promosi diri, masing-masing menawar untuk 'bekerja' dan 'berjasa' konon demi parti, perpaduan dan kestabilan negara ! Kesungguhan menampil diri masing-masing dengan sedia berkorban apa saja untuk parti reput kesayangan.

Tapi disebalik tawaran dan kesediaan sibuk untuk 'berjasa' mereka tidak menampakkan belang sebenar iaitu kuasa, pangkat juga apa habuan yang akan datang sekali jika terpilih apa saja jawatan dari presiden ,timbalan sampailah ketua pemuda dan lain-lain.

Para perwakilan Umno setia mengampu dan mengangkat pemimpin-pemimpin walau tahu berapa bersih dengan berbagai najis rasuah,salahlaku dan guna kuasa, tamak untuk segala projek ,penyeleweng malah ada yang disyaki perogol,ada pembawa wang berkilo-kilo yang sumbernya amat diragui, tapi bagi penyokong totok itu semua belakang kira !

Sebaliknya para pembela keadilan, anti-kebejatan dan ketelusan serta pejuang rakyat marhaen yang tertindas dikenakan macam-macam ,kena tuduh 'main belakang' dan berbagai tuduhan fitnah yang direka termasuk kena ISA ! Sang pakar fitnah yang licik bercambah dalam Umno, dengan kekuatan padu mengunakan badan-badan seperti kehakiman,jabatan pendakwaraya,media ,SPR,PDRM juga berbagai agensi/jabatan kerajaan untuk membendung kebenaran dari terbongkar ! Ini dapat pertahan regim zalim Umno/BN dari hilang kuasa pemerintahan.

Boleh dikatakan tiada langsung seorang insan atau calon untuk pemilihan Umno dari atas sampai kebawah yang bersih melainkan semuanya ada terpalit najis selewengan,skandal dan perasuah politik atau penipuan. Semuanya semata-mata demi habuan lumayan yang sedia menanti jawatan-jawatan itu hanya untuk mengumpul harta dunia sahaja !

Semua laungan hanya retorik belaka ,sejarah membuktikan sejak tahun tujuh puluhan lagi bila negara Malaysia menemui sumber galian minyak dan gas asli ,bermula dari pembentangan dalam parlimen maka bermulalah sumpahan laknat terhadap pemimpin-pemimpin Umno berebut-rebut akan khazanah negara yang menyaksikan berbagai drama khianat ,selama kurang lebih sepuluh tahun berbagai kecelakaan menimpa Umno hingga ketahun lapan puluhan, contoh perseteruan Mahafiraun dengan Ku Li, menjelang sembilan puluhan pula Mahafiraun dengan DS Anwar Ibrahim hingga tercetus kes 'mata lebam' , semua hanya kerana perebutan khazanah yang hendak dimonopoli Mahafiraun dan Umno !

Mungkin menjelang abad kedua puluhan ini pula menyaksikan kapal Umno/Bn tenggelam macam Titanic bertembung dengan 'iceberg' bernama Pakatan Rakyat ! Rezeki kurniaan Allah SWT pada negara diseleweng ibarat harta Umno, kini menjadi sumpahan laknat bukan berkat lagi kerana kerja khianat pemimpin-pemimpin Umno !

Kini negara menuju kehancuran dengan bakal berubahnya tampuk kuasa dari mulut naga kedalam mulut dinosaur ! Tiadakah yang lagi bersih tanpa sebarang pengkhianatan untuk negara Malaysia ini ? Pemilihan rakyat akan menyaksikan berjaya atau hancur negara tercinta ,tersalah pilih akan meranalah rakyat yang inginkan perubahan sebenar dari para dajal pengrosak,selagi rakyat marhaen Malaysia tidak menolak penipu-penipu dari Umno/Bn ini maka bersedialah untuk merana sepanjang masa dalam gelap yang terang, tapi pemimpin-pemimpin Umno akan berjasa untuk tembolok masing-masing datanglah apa jua !

Ubah sebelum padah !

Allahu Akbar !

Wassalam

'Dan Kami jadikan mereka pemimpin-pemimpin yang menyeru ke neraka dan pada hari kiamat mereka tidak akan ditolong'. Surah Qasas: 41 11

'He has given you everything you have asked Him for. If you tried to number Allah’s blessings, you could never count them. Man is indeed wrongdoing, ungrateful'
. (Surah Ibrahim, 34)

2 comments:

Syed Azahar said...

Salam, Sokongan Untuk Utusan Meloya Al Habisee yg saudara tulis di Laman Marhaen ada tertulis perkataan arab celup, malbari, mamak. Saya tidak mahu menafikan atau mengiyakan apa tg saudara tulis kerana saudara berhak untuk meluahkan pandangan saudara. Cuma saya rasa sifat perkauman malbari, arab, arab celup, mamak dsb haruslah kita hindari kerana junjungan kita nabi SAW juga melarang kita untuk bersikap assabiyah. Mungkin kaum yang kita cela itu lebih baik dari kita, wallahualam. Harap maaf jika komen saya ini menyinggung saudara.

Amuraria said...

InsyAllah saya tidak memusuhi sesiapa walau celup atau tidak tapi pada sesiapa saja walau Melayu sekalipun jika berperangai munafik,harap anda faham kerana banyak sangat yang berperangai demikian untuk mengejar keduniaan semata tapi berwatak warak & jujur ! Salam sejahtera Tuan Syed :)

BERSIH 3.0- 28 April 2012 DATARAN MERDEKA

BERSIH 2.0 - 9 JULY 2011